Iedereen is weleens zenuwachtig voor een examen of belangrijk moment. Als je heel zenuwachtig bent, kan het lastig zijn om je te concentreren, teksten te lezen en te onthouden wat je geleerd hebt. In deze blog vind je alles over stress en wat je er tegen kunt doen.

 

Wat doet stress met je lichaam?

Als je stress hebt gaat je bloeddruk omhoog, je hart klopt sneller, spieren spannen zich aan, je ademhaling versnelt en je spijsvertering vertraagt. De adrenaline in je lichaam zorgt voor deze reacties. Als de stressvolle periode voorbij is glijdt normaal gesproken de spanning van je af en komt je lichaam weer tot rust. Je lichaam kan tijdelijk stress goed aan. Je staat op scherp als je stress hebt. Als dit te lang duurt, kan je allerlei lichamelijke stress klachten krijgen zoals: jeuk, hoofdpijn, buikpijn en haaruitval.

 

Wat doet stress met je mentaal?

Naast de invloed op je lichaam heeft stress ook aanzienlijke gevolgen op je geest. Door stress kan je gaan piekeren, piekeren is het steeds maar op dezelfde manier denken. Waardoor je met hetzelfde probleem blijft stoeien. Hierbij blijf je steeds steken op hetzelfde onderwerp zonder een oplossing te vinden. Als dit lang genoeg doorgaat, kan dit zorgen voor onrustige slapeloze nachten, slechte concentratie en nervositeit.

 

Wat kan je doen tegen stress?

Voordat je iets kan doen tegen stress, moet je erkennen dat je stress hebt. Als ouder zijnde kan je bijvoorbeeld merken dat je zoon/dochter stress heeft omdat ze chagrijnig zijn bijvoorbeeld of nergens zin in hebben. Wat kan je dan het beste doen?

  • Stukje wandelen
  • Samen een spel spelen
  • Breng gezonde snacks naar iemand die aan het leren is en stress heeft
  • Zorg ervoor dat je kamer schoon is
  • Neem geen zoete producten tot je

Tegenwoordig heb je ook supplementen die helpen om stress te verminderen, denk bijvoorbeeld aan Valdispert. Valdispert Stress Moments geeft een rustgevend en ontspannen gevoel.

 

Valdispert Stress Moments

Valdispert Stress Moments is een product dat helpt om je zenuwen in stressvolle periodes te kalmeren. Dit product bevat natuurlijke stoffen zoals valeriaan, citroenmelisse en ginseng. De wortel van de valeriaanplant is het deel waarvan een zuiver geconcentreerd extract van wordt gemaakt. Citroenmelisse is een plant die naar citroen ruikt. De bladeren van de plant geven een rust gevoel en helpen bij het ontspannen. Ginseng is een hele populaire kruiden. Uit de wortels van de ginseng wordt de kruiden gehaald en dat helpt bij het verbeteren van de concentratie. Dit product bevat natuurlijke grondstoffen en geeft geen gewenning.

 

Waarom Valdispert Stress Moments?

Valdispert staat bekend om dat haar producten natuurlijke grondstoffen bevatten. De producten van Valdispert hebben als basis valeriaanwortelextract voor een positieve rustgevende invloed, zonder gewenning. Valdispert bestaat al sinds 1924, dus is een heel oud en vertrouwd merk. De producten van Valdispert zijn vrij verkrijgbaar bij een drogist, apotheek, online en sommige supermarkten. Voor meer informatie over Valdispert Stress Moments klik dan op de link http://www.valdispert.nl/alle-producten/stress-moments/

 

De redactie